Lajit

Studio Dance Pitissä voit harrastaa monipuolisesti taiteen perusopetuksen yleiden oppimäärän mukaan. Valikoimastamme löydät tunteja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin ja aloittaa voit minkä ikäisenä tahansa!

Lajikuvauksista saat hyvän yleiskuvan tarjoamistamme tanssityyleistä, mutta ethän epäröi tarvittaessa kysyä neuvoa myös henkilökunnaltamme. Autamme mielellämme! Tervetuloa mukaan hyvän mielen treeneihin! 

 • ÄIJÄT

  Rentoa, mutta vauhdikasta menoa! Rytmiikkaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa kehittäviä harjoituksia tanssin keinoin ja lajiin tutustuen. Ei tarvitse aiempaa kokemusta eikä balettitossuja. Äijäryhmän idea saa vielä muhia kouvolalaisten miesten mielissä. Kokeilemme perustaa ryhmää joskus hamassa tulevaisuudessa, kun aika on siihen oikea!

 • BALETTI

  Perehdymme klassisen baletin tekniikkaan ja tutustumme balettitunnin eri osa-alueisiin sekä lajille tyypilliseen tapaan liikkua. Alkeistasoilla opettelemme lajin perusliikkeitä tanko- sekä keskilattiaharjoituksin ja jatkotasolla yhdistelemme opituista liikkeistä tanssillisempia kokonaisuuksia. Baletti vahvistaa ryhtiä, liikkuvuutta sekä kehonhallintaa ja sopii kaikille tanssista kiinnostuneille.

 • BREAKDANCE

  Breakdance on 1970-luvulla New Yorkissa syntynyt vauhdikas, akrobaattinen ja rytmikäs tanssilaji. Tunneilla treenataan breikin perusliikkeitä ja haetaan lajille ominaista tapaa liikkua. Ei yläikärajaa!

 • HIP HOP

  Hiphop-tunnilla opetellaan perustekniikan lisäksi tanssimaan erilaisia "grooveja", askeleita ja isolaatioita hyödyntämällä. Tärkeintä on hyvän fiiliksen ja musiikin ohella tanssijoiden oman tyylin ja tanssin kehittäminen opittujen askeleiden ja harjoitusten avulla. Tanssilajiissa yhdistyy merkittävä määrä muita tanssilajeja kuten lindy hopia, housea, breakdancea ja afroamerikkalaista tanssia.

 • HOUSE

  House on 80 -luvulla Chicagossa syntynyt fuusiotanssi, jossa yhdistellään askeleita eri tanssityyleistä, kuten jazz, salsa, steppi, break, capoeira ja afro. Tässä nopeatempoisessa tanssissa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon eli jacking. Nykyiseen muotoonsa laji on kehittynyt New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa. Hauskaa, hikistä ja haastavaa! Tunnille tarvitset vaatteet, joissa on helppo liikkua ja sisäkengät.

 • JUMPS & TURNS

  Pyörimis -ja hyppytekniikkaa harjoittava tunti, sisältää myös voimaosioita sekä tanssillisempia salin poikki liikkuvia sarjoja. Tanssitekniikan kehittämistä kaipaaville!

 • K20- ja K30-RYHMÄT

  Aikuisten omat tanssitunnit tarjoavat myös teini-iän ohittaneille mahdollisuuden aloittaa tanssi harrastuksena tai paneutua siihen lajina hieman syvemmin. Ikärajoista emme ole niinkään tarkkoja, mutta voit valita sinulle sopivan ryhmän vaikka sillä perusteella, että K20-ryhmät esiintyvät näytöksissämme ja K30-ryhmät eivät. Tule mukaan ja kokeile rohkeasti uutta!

 • K30 INTRO

  Kurssi tutustuttaa osallistujat eri tanssilajeihin muutaman viikon jaksoissa. Ryhmä ei esiinny näytöksissä, vaan perehtyy vuoden aikana mm. nykytanssin, showtanssin, baletin, MTV/streetin, bollywoodin, flamencon ja stepin perusteisiin.

 • K40

  K40 on aikuisten oma tanssitunti, jossa ei tarvitse mennä takariviin piiloon. Tunnilla lämmitellään, tehdään vähän lihaskuntoa, tanssin tekniikkaa ja tietysti tanssisarjoja. Tanssitunnin tyylien sekamelska vaihtelee jazzista ja etnosta musikaalien kautta nykytanssiin. Tunti muotoutuu pitkälti osallistujiensa mukaiseksi kokonaisuudeksi ja näytöksiin osallistutaan jos yhdessä niin sovitaan. Tervetuloa siis kaikki nelikymppiset - myös henkiset meikäläiset lämpimästi tervetuloa!

 • KAKSI VASENTA JALKAA

  Aikuisten oma alkeisryhmä, jossa riittää, että erotat oikean jalan vasemmasta! Eikä haittaa, vaikka sinulla itselläsi olisikin kaksi vasenta, sillä tunnilla pääpaino on liikkeen riemussa ja uuden oppimisessa. Lajeina monipuolisesti tyylejä laidasta laitaan, mutta pääpaino showtanssissa ja streetissä. Sopii kaikille!

 • KEHITYSRYHMÄT

  Kehitysryhmämme tarjoavat innokkaimmille harrastajille mahdollisuuden kehittää lajiosaamistaan tehokkaasti. Opiskelun pääpaino on nykytanssin ja showtanssin tekniikassa sekä koreografiassa tai katutanssilajeissa.

 • LASTEN TANSSIJAMI

  Tunnit sisältävät leikkejä, luovia harjoituksia ja paljon tanssia. Motoriikka, liikkuvuus ja kehonhallinta kehittyvät kuin huomaamatta! Lisäksi tutustutaan erilaisiin välineisiin monipuolisen musiikin tukemana ja välillä heittäydytään discoilemaan oikein kunnolla!

 • LASTENTANSSI

  Lastentanssituntimme pyrkivät kehittämään pienten osallistujien motoriikkaa, rytmitajua, liikkuvuutta ja kehonhallintaa - kaikkea tätä kuitenkin leikin varjolla ja monipuolisen musiikin siivittämänä! Tunneilla teemme erilaisia eläytymis- sekä liikkumisharjoituksia ja kokeilemme helpon koreografian rakentamista. Sopii myös pojille.

 • MTV/STREET

  Mm. hiphoppia, streetiä, MTV:tä ja showta yhdistelevä laji. Tunneilla treenataan rennosti, mutta hikeä säästelemättä! Laita päälle viileimmät vaatteesi ja jalkaan trendikkäimmät tennarisi, valikoimastamme löydät varmasti oman taso- ja ikäryhmäsi.

 • NYKYTANSSI

  Tutustumme keholle luonnolliseen tapaan liikkua sekä leikittelemme erilaisilla tyyleillä tekniikkaharjoitusten ja koreografian muodossa. Nykytanssi on ihanan luonnollinen ja monipuolinen tanssilaji, joka sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta.

 • SATUTANSSI 3-4-V

  Tärkeintä tunneilla on lapsi. Lapsen liikkumisen ja tanssimisen riemu hyvän musiikin rytmittämänä. Leikin ja luovien harjoitusten avulla luodaan pohjaa myöhemmälle tanssiharrastukselle. Harjoitellaan ryhmässä työskentelyä ja opetellaan vuorovaikutustaitoja.

 • SHOW/STREET

  Tutustutaan tanssitekniikan alkeisiin monipuolisesti liikkuen ja musiikin vauhdittaessa. Tuntien pääpaino on tanssillisissa sarjoissa ja koreografiassa. Näillä tunneille annetaan tanssin viedä mennessään!

 • SHOWTANSSI

  Showtanssi on monipuolinen laji, jossa yhdistyvät tanssiin heittäytyminen ja tekninen taituruus. Tyylit vaihtelevat hip hopista lyyriseen ja vaikutteita lainataan niin jazzista kuin nykytanssistakin.

 • TAAPEROTANSSI

  Lapsen ja aikuisen yhteinen tanssitunti! Leikin ja luovien harjoitusten avulla lapsi (1-3-v) tutustuu tanssiin ja rytmiin tutun ja turvallisen aikuisen seurassa. Tärkeää on että lapsi omaa kävelytaidon ja aikuinen on mukana iloisin mielin. Samalla aikuinen saa mukavan liikuntahetken yhdessä lapsen kanssa.

 • VOGUING

  Laji on saanut inspiraationsa muotikuvista ja malleista. Voguingissa tehdään teräviä käsiliikkeitä sekä poseerauksia. Poseerauksissa ajatellaan pysähdyksiä ja valokuvia, kuten kuuluisan Vogue-muotilehden sivuilla. Voguing tunneilla keskitytään vartalon kauniisiin ja suoriin linjoihin sekä asenteen ottamiseen.